nøgd etter første dag på jobb
Eg tenkte eg skulle fortelje litt om
kvardagen min her i Afrika. For det er berre i helgene eg drar på
slike opplevelsesturar som eg har fortalt om, ellers har eg eit
ganske «normalt» liv.
Vanlegvis står eg opp rundt 6 og tek
ein joggetur med nokre andre frå huset eg bur i. Vi er nøydd til å
stå opp så tidlig for at alle skal rekke å dusje og ete før vi må
dra på jobb. I byrjinga spiste eg ikkje så mykje til frukost, for
det var vanskeleg å finne noko eg likte. Dei lokale et ein slags
brun og flyrande grøt til frukost, men det fristar ikkje meg. Ein
dag oppdaga eg derimot ei bod like ved som selg kvitt brød med egg.
Etter denne oppdagelsen har eg åte dette kvar morgon. Med frukosten
i neven tek vi «tro-troen» til arbeid og trafikken er heilt
forferdeleg! Ei strekning som i utgangspunktet berre tek 20 minutt
med bil, reknar vi med tek 1 time om morgonen.
I vekedagane arbeider eg i eit
rådgjevningsfirma som fokuserer på jordbruket i Ghana, kalla
Agripro. Målet til organisasjonen er å forbetre jordbruket i Ghana
gjennom å linke investorar til bønder. Det er eit veldig
interessant prosjekt å jobbe med, då eg får møte mange viktige
personlegheiter i Accra sitt næringsliv. Eg er tilsett saman med
fire andre utelandske studentar og vi arbeider i hovudsak med å
arrangere Ghana sin første økologiske marknad som skal finne stad
den 14 september. Det er ein veldig kjekk stad å jobbe, både fordi
prosjektet er meiningsfullt og fordi menneska er veldig vennlege.
Arbeidsplassen er også ein fin arena for å blir kjent med mange
ghanesarar på vår eigen alder, noko eg synes er ekstra kjekt.
Det er allereie mørkt når vi et middag
Vi et varm lunsj i 13 tida, som
vanlegvis består av ris i ein eller anna form. Dei har stekt ris,
jollof-ris, vanleg kokt ris og sikkert mange andre variantar som eg
ikkje har smakt enda. Til risen har eg saus med anten kylling, biff
eller grønsaker. Det er ein heilt grei lunsj, men eg må innrømme
at er blitt litt lei det. Eg har prøvd andre lokale rettar også,
som til dømes «banko». Det er ein rett ein et med fingrane og
består av ein komleliknande ball lagd av mais og cassava som ein
dyppar i saus. Det er ganske sterke smaker, som alle andre lokale
rettar her. Eg må inrømme at «Banko» ikkje er ein favoritt, men
alt går i grisen (i alle fall når ein er sulten). Det er litt trist
å innrømme det, men det beste måltidet eg har ete her var på ein
thairestaurant...
Eg elsker frukta her!
Til venstre et vi fersk kokosnøtt og til høgre nyt eg min første mango. Nam :)
Det beste eg får i Ghana er frukt. Eg
lover dykk; de har ikkje smakt skikkelig banan, mango og ananas før
de har vore i Afrika! Frukta smeltar på tunga og er heilt
fantastisk. Eg trur eg kunne levd nesten berre på frukta her. Vi har
også åte kokosnøtt, som visstnok skal vere veldig sundt. Når ein
bestiller frukt på gata kuttar dei det opp for deg og serverer det i
små plastikkposar. Ghanesarar har eit enormt forbruk av
plastikkposer. Dersom ein bestiller noko å drikke vert det også
servert i små plastposar!
No skal vi snart dra frå kontoret og
vende nasen mot havet. Vi er 8 personar som skal tilbringe helga på
eit hostel rett ved stranda. Eg ser fram til to late dager med
bading, sol og lesing. Det betyr derimot at eg ikkje kjem til å
skrive nokre nye innlegg på eit par dagar. Eg ynskjer dykk alle ei
flott og avslappande helg!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar